Rabu, 27 Februari 2013

conteng2 :)

bismillah...
hehe ape khabar sahabat2 semua.. harap sihat insyaAllah..
hmmm sebelum pegi kuliah, aku nak kongsi sesuatu... maksudnya nak kongsi dari sudut pandangan aku dengan sahabat2 tentang perhubungan..
bagi aku....
kita tak semestinya akan berkahwin dengan orang yang kita sayang dan menyayangi kita... tapi tak mustahil perkara itu terjadi dan selalunya akan terjadi kerana ALLAH sayang kita..DIA tahu isi hati kita... betul tak??? (^_^).
okey...
selalunya kita atau seseorang tu akan diUJI bilamana perkataan "ya" keluar dari mulut seseorang ketika dia ditanya mahu atau tidak dalam sesuatu perhubungan.... ataupun bilamana dia telah menerima pinangan seseorang dan sebaliknya...
kebanyakan orang yang aku kenal, dan mungkin berlaku pada diri sendiri... bila dah terima seseorang.. mase tulah ujian melanda... ade yang kekasih lama datang balik.. ade yang cemburunya membuak2.. (padahal sebelum ni tak pun...) ade yang terjumpa kononya sipolan tu lebih baik, lebih cantek.. tapi ala kulli hal.. semua tu adalah UJIAN dan DUGAAN buat kita... kita sedia maklum bahawasanya SYAITAN laknatullah akan sentiasa menyesatkan manusia dan akan sentiasa ingin menggoncang iman kita... betul tak??
bila perkaa ini terjadi... kembalilah kepadaNYA yang maha mengetahui dan maha bijaksana dalam menyelesaikan masalah kita.. selesaikanlah perkara yang melanda sebaiknya..
teguhkanlah iman kita... jangan cepat melatah dan jangan sesekali lupakan siDIA... setiap ujian itu ada hikmahnya bilamana kita redho dengan ape yang kita hadapi..
hembusan rindu dari sang KEKASIH amat2 halus dan berhikmah... jadi... sentiasa mengadu nasib pada yang sudi mendengar....
jika kita diijabkabulkan dengan orang yang kita sayang, orang yang kita cintai, orang yang kita kasihi.. maka berSYUKURlah.. itu adalah anugerah yang tak terhingga buat kita... hadiah paling besar untuk kita.. jadi.. hargailah ia..
jika kita diijabkabulkan dengan orang yang kita tak kenal atau orang yang kita tak berapa suka.. anggaplah ianya satu anugerah juga buat kita kerana DIA ingin melatih kita untuk menyintai dan menghargai...
jadi.... sentiasa bersyukur dan sentiasalah MENGHARGAI seseorang dengan hati yang lapang..
wallahualam... salam ukhuwah fillah...
by me: iema_rar ^^'

Tiada ulasan:

Catat Ulasan