Sabtu, 13 Oktober 2012

♥ Warkah Buat Sahabat ♥


by fb: Aisyah Humairah
Bismillahhirrahmanirrahim.. 
Sahabatku, 
Sesungguhnya kejadianmu terlalu indah tercipta daripada tulang rusuk Adam yg bengkok utk dilindungi dan disayangi,bukannya diciptakan dripada kepala untk disanjungi dan dipuja,bukan pula diciptakan drp kaki utk dipijak dan dijadikan hamba sahaya.Lantaran daripada keindahan ciptaanmu,kau umpama sekuntum bunga yg mana harum arom
anya bisa menarik perhatian sang kumbang utk mendekatimu.Adakah semudah itu kau ingin menyerahkan diri pada sang kumbang?

Renunglah pada keindahan bunga mawar yg unggul terjaga berpagarkan duri sebagai bentengnya.Dari kejauhan keharumannya mencuri perhatian.Kilauan warnanya yg memancar indah menjadi tarikan.Namun,lantaran pagaran duri yg berbisa itu,sang kumbang tertunduk kagum terhadap keindahan yg terjaga hinggakan ia berfikir beberapa kali sebelum mendekatinya.

Sahabatku,
Akuilah hakikat kejadian dirimu yg menjadi pelemah keimanan lelaki.Seandainya pakaian malu kau tinggalkan dripada tubuhmu dan perbatasan aurat kau pandang sebarangan,jadilah dirimu hanya sekuntum bunga yg indah tapi sayang tidak berduri.Kau tidak layak lagi dimahkotakan sebagai si mawar berduri.Sesungguhnya Utusan Allah ada mengatakan tentang bahaya dirimu.

" Tidak ada fitnah yg lebih besar setelah wafatku selain drp fitnah yg berpunca daripada wanita " .. Adakah kau mahu menjadi penyebab terhadap terhumbannya lelaki ke neraka?

Dukai sahabatku sayang.
Ingatlah bahawa ciri2 seorg wanita solehah ialah dia tidak melihat lelaki dan lelaki tidak melihat kepadanya kecuali atas urusan yg diizinkan.Sesuatu yg tertutup itu lebih indah dan berharga jika dibandingkan dgan sesuatu yg terdedah,Yang tertutup itu Indah! Alangkah baiknya jika kau memelihara keindahan dirimu sebagai hadiah yg suci,mahal dan berharga buat kumbang terpilih yg telah dijanjikan Allah buatmu.

Indahnya hidup ini andai melayarinya dengan bernaungkan keredhaan Allah,bertunjangkan ilmu dan kebenaran,bersulamkan akhlaq penuh menawan.Sesunugguhnya wanita solehah menjadi idaman setiap lelaki soleh bernama Adam.

" Wanita yg baik itu adalah utk lelaki yg baik "

~ Ukhwah fillah abadan abada ~ ♥

Tiada ulasan:

Catat Ulasan